5 ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

191213-aticle-job-intervi-1
1 Comment

Ανακάλυψες ότι αναζητούν προσωπικό από την επιχείρηση που ονειρευόσουν να εργαστείς; Ψάχνεις για καινούριες εμπειρίες που θα απογειώσουν τις γνώσεις και το βιογραφικό σου, αλλά σε τρομοκρατεί η ιδέα της συνέντευξης;

Για πολλούς εργαζόμενους η διαδικασία της συνέντευξης συνοδεύεται από μεγάλο άγχος, καθώς είναι η στιγμή που πρέπει να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εαυτό τους, χωρίς να υπερβάλουν για τις δυνατότητές τους ή να εξωτερικεύουν το άγχος τους!

Ακολουθώντας τις 5 βασικές συμβουλές που συγκέντρωσε η ομάδα της sezon.gr, είναι σίγουρο πως όχι μόνο θα καταπολεμήσεις το άγχος, αλλά θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις κερδίζοντας και τον πιο απαιτητικό εργοδότη

1.ΔΩΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΟΥ

Όπως συμβαίνει σε πολλά πράγματα στη ζωή έτσι και στη συνέντευξη με το μελλοντικό αφεντικό σου, η πρώτη εντύπωση μετράει! Κριτήριο για την επιλογή των εργαζόμενων, για την πλειοψηφία των εργοδοτών, αποτελεί η επαγγελματική εμφάνιση. Για το λόγο αυτό, είναι καλό η ενδυματολογική σου επιλογή να συνάδει με την κουλτούρα της επιχείρησης και γιατί όχι να είναι καλύτερο από αυτή των υπαλλήλων που ήδη εργάζονται στην επιχείρηση. Φρόντισε, λοιπόν από την προηγούμενη μέρα να έχεις περιποιηθεί το στυλ σου καταλλήλως.

2. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ… «ΠΟΥΛΑΣ» ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ

Σκέψου πως είναι η μοναδική ευκαιρία που θα μπεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση και ότι πρέπει να εξασφαλίσεις τη θέση σου στην επιχείρηση. Πώς θα γίνει αυτό; Γνωρίζοντας και «προωθώντας» τα καλύτερα σημεία του βιογραφικού σου και φυσικά τις δεξιότητες σου, πείθοντας τους ότι έχουν βρει αυτό που ψάχνουν τόσο καιρό! Είναι σημαντικό κάθε φορά να προσαρμόζεις το βιογραφικό σου προβάλλοντας τα σημεία εκείνα που ανταποκρίνονται περισσότερο στα χαρακτηριστικά της θέσης. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να έχεις προετοιμάσει τον λόγο σου, ο οποίος θα πρέπει να είναι σύντομος, καθώς μέσα σε 2 λεπτά θα πρέπει να έχεις περιγράψει ποιος είσαι και ποιες δυνατότητες έχεις.

3. ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Διάβασε προσεκτικά την αγγελία που έχει αναρτήσει η επιχείρηση! Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που αναζητούν και τι ανάγκες επιθυμούν να καλύψουν. Έπειτα, προετοίμασε κάποιες ιδέες – προτάσεις που πιστεύεις θα φανούν χρήσιμες και….εντυπωσιακές! Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πανέτοιμος να απαντήσεις και στις πιο «δύσκολες» ερωτήσεις που θα τεθούν από τους εργοδότες. Θα πρέπει, επίσης, ΠΡΙΝ βιαστείς να απαντήσεις, να είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει ακριβώς την ερώτηση και να απαντήσεις σύντομα και περιεκτικά χωρίς ο λόγος σου να είναι αόριστος. Έτσι, θα δείξεις ότι έχεις προετοιμαστεί καταλλήλως και ότι έχεις μελετήσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επιχείρηση. Τέλος, μπορείς να κάνεις και εσύ τις δικές σου έξυπνες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, εάν είναι chef μπορείς να κάνεις την εξής ερώτηση: «Έχετε σκεφτεί να προσθέσετε κάποια πιάτα από την χ κουζίνα;». Αφού το άτομο που απεύθυνες την ερώτηση σου απαντήσει, μπορείς να προσθέσεις τη δικιά σου ιδέα!

4. ΟΠΛΙΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Θυμήσου ότι η αυτοπεποίθηση είναι το πιο δυνατό σου όπλο! Νιώσε σίγουρος για τον εαυτό σου και περήφανος για ό,τι έχεις καταφέρει και φυσικά ότι αξίζεις να κερδίσεις τη θέση που διεκδικείς. Επίσης, η θετική σου σκέψη πρέπει να είναι η καλύτερη σου συνοδός τη μέρα αυτή. Ακόμη κι αν η συνέντευξη αυτή δε φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς, δε χρειάζεται να απογοητευτείς. Δες το σαν μια ευκαιρία να εξασκήσεις το λόγο σου και να αντιληφθείς ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται μια επαγγελματική συνέντευξη. Ποτέ μην ξεχνάς ότι… κάθε εμπόδιο είναι για καλό!

5. ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι… να είσαι ο εαυτός σου! Η αυθεντικότητα σου και η προσωπικό σου είναι μοναδική και ξεχωριστή, εφόδια που δε μπορεί να συναγωνιστεί κανείς άλλος. Σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις την καλύτερη εντύπωση. Η ειλικρίνεια επιβραβεύεται και επιζητάτε από κάθε εργοδότη καθώς κύριο μέλημα κάθε επιχείρησης είναι η άριστη επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ του προσωπικού τους. Κάνε τους να νιώσουν οικεία και ότι μπορούν να βασιστούν πάνω σου!

Μην ξεχνάς πως μια θερμή χειραψία που συνοδεύεται από ένα αληθινό χαμόγελο και η διαρκής οπτική επαφή με τον εργοδότη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δείχνουν αυτοπεποίθηση και σίγουρα θα αποτιμηθούν θετικά, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις!

Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να παρέχει στον εργοδότη με σαφήνεια την εμπειρία και τις προσωπικές σου δεξιότητες. Για να ενισχύσεις το επαγγελματικό σου προφίλ δες το αντίστοιχο άρθρο της sezon.gr ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΦΙΛ.

Αν νιώθεις έτοιμος να διεκδικήσεις τη θέση που ονειρεύεσαι και να εργαστείς στον τομέα του τουρισμού, δες όλες τις διαθέσιμες αγγελίες της sezon.gr και στείλε την αίτησή σου άμεσα!!

Καλή τύχη!!