ΠΑΡΓΑ: Καταγγελία ξυλοδαρμού σερβιτόρου από εργοδότη

Sivota.jpg
0

ΠΑΡΓΑ: Καταγγελία ξυλοδαρμού σερβιτόρου

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας 20χρονος σερβιτόρος στην Πάργα, μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του από τον εργοδότη του, σύμφωνα με καταγγελία Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη (13/7).

Με βάση την καταγγελία, που δημοσίευσε η Ομοσπονδία αναφέρεται πως ο 20χρονος χτυπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα, ενώ για το συμβάν έχουν ήδη ξεκινήσει οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Πάργας κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό σερβιτόρου σε εστιατόριο – beach bar, γιατί τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνάδελφος έχει αναγγελία πρόσληψης στο «ΕΡΓΑΝΗ» στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσω τραπέζης (εκτός της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα μετρητά «μαύρα».

Οι προσβολές του εργοδότη ήταν καθημερινές και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου συναδέλφου μας είχε γίνει καθεστός, μέχρι που ο εργοδότης τον ξυλοκόπησε με κοντάρι από τσουγκράνα.

Ο συνάδελφος μας κατέληξε στο νοσοκομείο όπου έγιναν οι σχετικές διαγνώσεις.

Ενέργειες της Ομοσπονδίας  Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, επικοινώνησε με την μητέρα του συναδέλφου και έχουν ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίας για την αποζημείωση και τη νομική διευθέτηση του συμβάντος.