ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

200319
0

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των πολιτών επηρεάζοντας άμεσα πολλούς τομείς όπως αυτοί του Τουρισμού και της Εστίασης. Η απόφαση σχετικά με την «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 857/Β/14-3-2020, προκάλεσε την έντονη ανησυχία τόσο στους εργαζομένους εποχικής απασχόλησης όσο και στις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Πολλές ήταν οι προτάσεις που συζητήθηκαν τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης, όσο και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης συμφώνησαν πως θα πρέπει να βρεθεί μία από κοινού λύση, αποφεύγοντας την εμφάνιση καταχρηστικών συμπεριφορών λόγω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Έτσι λοιπόν σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, Γιώργο Χότζογλου, η παράταση του εποχικού επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ για δύο μήνες, για τους εποχικά εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας δίνεται παράταση στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας για άλλους δύο μήνες, για όσους εργαζόμενους έληγε η προθεσμία στις 31 Μαρτίου.

Η Ομοσπονδία σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους εργαζόμενους τόνισε σε αυστηρό τόνο πως «είναι γεγονός πως τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας κάθε μέρα αυξάνονται και οι περιπτώσεις όπου οι συνάδελφοι μας χάνουν το εισόδημα τους μέσω των αδειών άνευ αποδοχών ή την εκ περιτροπής εργασία και των μετατροπών των συμβάσεων που τους επιβάλλονται!».

Η πρόταση που αρχικά κατατέθηκε από την ομοσπονδία για τους εργαζόμενους που δουλεύουν εποχικά και είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν άμεσα, ήταν να δοθεί στους εργαζόμενους το επίδομα των 715 ευρώ.

Για κάθε νέα εξέλιξη αναφορικά με τον τομέα του Τουρισμού, αλλά και τη προσπάθεια ενίσχυσης των εποχικά εργαζόμενων ακολουθήστε τη σελίδα sezon.gr και την ομάδα sezon – ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΖΟΝ & ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ στο Facebook.

Eπιπλέον, όσοι αναζητάτε εργασία σεζόν δείτε τις διαθέσιμες αγγελίες εργασίας στην πλατφόρμα www.sezon.gr και κάνετε APPLY NOW στη θέση εργασίας που σας ταιριάζει!

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σώσουμε τον Τουρισμό!

Πηγή: [ΠΟΕΕΤ]