SORENSON: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 60-90 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ “MARRIOTT” ΛΟΓΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

200406-MARRIOTT
0

Μέσα από ένα βίντεο ο CEO της ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, Arne Sorenson, επέλεξε να μιλήσει στους εργαζομένους της εταιρίας περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος του τουρισμού και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως, εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη δήλωση του CEO της αλυσίδας ξενοδοχείων:

«Ο Κορωνοϊός έχει έναν πρωτοφανή αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά και ειδικά στον κλάδο μας. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα της Mariott International καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του.

Πρωτίστως, πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας και είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώνω, ότι λίγοι είναι οι εργαζόμενοί μας που νοσούν, ενώ είμαστε στο πλευρό των εκατοντάδων εργαζομένων μας που έχουν εξαναγκαστεί να βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Κορωνοϊός είναι μια κρίση, που κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει, και αυτό σας το λέει ο CEO μιας εταιρίας με 92 χρόνια ζωής, η οποία έχει επιβιώσει από την οικονομική κρίση του 1930, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλήθος οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων κατά τη διάρκεια του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα.

Ο Κορωνοϊός σε επίπεδο οικονομικών επιπτώσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αποτέλεσμα της πρόσθεσης των κρίσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και της ύφεσης του 2009. Στην Κίνα οι απώλειες της Mariott International κινούνται στο 90% με την έναρξη της έξαρσης της πανδημίας, ενώ παγκοσμίως οι εταιρικές μας δράσεις έχουν μειωθεί κατά 75% τους τελευταίους 2 μήνες.

Τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η κοινωνική απομόνωση, επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο της φιλοξενίας, καθώς μειώνεται σημαντικά η ζήτηση και η πληρότητα των ξενοδοχείων.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα, ώστε υπάρχει η πιθανότητα μερικά ξενοδοχεία της εταιρίας μας να μην ξανανοίξουν και ήδη έχουμε κλείσει ή κλείνουμε τις μονάδες μας, μέχρι να σημειωθεί άνοδος στη ζήτηση για διαμονές σε ξενοδοχεία».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ξενοδοχειακή αλυσίδα που δραστηριοποιείται σε όλο το κόσμο είναι:

  • Η αναστολή των μη-απαραίτητων ταξιδιών των εργαζομένων
  • Η παύση των προσλήψεων με εξαίρεση πολύ καίριες θέσεις.
  • Η διακοπή των πρωτοβουλιών για ξενοδοχεία κατά το 2020
  • Η διακοπή των ενεργειών Μάρκετινγκ, Διαφήμισης και Branding για όλο το έτος
  • Η πλήρης διακοπή του μισθού του Arne Sorensen και του Εκτελεστικού Πρόεδρου, Bill Marriott Jr, για το 2020
  • Η μείωση των μισθών των εκτελεστικών ομάδων κατά 50%
  • Η μείωση των εργάσιμων εβδομάδων
  • Η εφαρμογή προσωρινών απολύσεων στις ΗΠΑ για 60-90 μέρες

Αναφερόμενος στο σύνολο των ξενοδοχείων της διάσημης αλυσίδας που παραμένουν ανοιχτά προβλέπεται, το κλείσιμο τμημάτων των εγκαταστάσεων σίτισης, ο περιρορισμός του ανθρώπινου δυναμικού που θα απασχολείται και η καταστολή λειτουργίας ορισμένων ορόφων.

Τέλος, αναφέρει πως «πρόκειται για μια πρωτοφανή κρίση», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητά του πως «ο τουρισμός, τα ταξίδια και η φιλοξενία θα βοηθήσουν στη μελλοντική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας».

 

Μπορείτε να δείτε όλο τη μήνυμα του Arne Sorenson ( CEO Marriott International), πατώντας [εδώ].

#sezon #savetourism