Εξαντληση των εργαζομενων στον τουρισμο

σερβιτορος
0

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό εργάζονται χωρίς άδεια και με εξουθενωτικά ωράρια εργασίας την σεζόν 23 σε διάφορα μέρη της χώρας.

Λόγω της μεγάλης αύξησης του τουρισμού και τις αυξημένες ελλείψεις προσωπικού, οι εργαζόμενοι καλούνται να προσπαθούν να καλύψουν αρκετά πόστα, για να ικανοποιήσουν τους πελάτες. Με αποτέλεσμα, αρκετοί εργαζόμενοι να αφήνουν την δουλειά σεζόν στη μέση, και για τον λόγο ότι ο επιπλέον κόπος τους δεν τους αποφέρει παραπάνω εισόδημα.

Ένα γεγονός που έχει καταγραφεί και μπορεί να αναφερθεί ως παράδειγμα είναι ότι ένας σερβιτόρος, που εργαζόταν σε μεγάλο resort, το Πάσχα, εξυπηρετούσε 55 πελάτες μόνος του, από τη στιγμή που παρατηρείται έλλειψη σε προσωπικό αυτού του κλάδου.

Με το που ξεκίνησε, φέτος, το καλοκαίρι σημειώθηκαν αρκετές παραιτήσεις εργαζομένων σε διάφορα τουριστικά μαγαζιά. Αυτό συνέβη διότι οι εργοδότες υποχρέωναν τους υπαλλήλους να δουλέψουν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την σύμβαση που ίσχυε, χωρίς τα ρεπό και καμία πληρωμή για τις υπερωρίες.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε πως μερικοί φεύγουν από την πρώτη κιόλας μέρα, με το που αντιλαμβάνονται ότι οι συνθήκες είναι «άσχημες». 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι εργοδότες κάνουν «μεγαλύτερη προσφορά» στους εργαζομένους για να τους κερδίσουν και να τους «αποκτήσουν».