ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ

/wp-jobhunt-users/Picture31-270×203
0

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΛΟΓΩ COVID

Όλα τα έκτακτα μέτρα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

aristotelia-peloni

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μεταξύ 7.00 το πρωί και 24.00 τα μεσάνυχτα θα επιτρέπεται από τις 11 ως και τις 23 Αυγούστου η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης (ΚΑΔ 56.10 και 56.30) στις περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κέρκυρας, καθώς και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Σαντορίνης, Ζακύνθου, Ρόδου, Κω, Βόλου και Κατερίνης. Το μέτρο αφορά cafe, bar, club, beach bar, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κυλικεία, καντίνες και χώροι δεξιώσεων και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους δήμους ή περιφέρειες ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κρίσης.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Επιπλέον, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με παρουσία ορθίων, όπως ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις κ.λπ.

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ

Από τις 17 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ που θα έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους, από όλους τους επιβάτες των πτήσεων από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για όλους όσους θα εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων πολιτών και όσων έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.

ΠΛΑΦΟΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ειδικά για το συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, ορίζεται από τις 16 Αυγούστου ημερήσιο πλαφόν 750 εισερχόμενων επισκεπτών από την Αλβανία.

ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Aκυρώνεται η διεξαγωγή της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που είχε προγραμματιστεί για τις 5 – 13 Σεπτεμβρίου.

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 126 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τις 5.749, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

#sezon, #sezon20