Αληθειες απο τον Τασο Δουση – τουρισμος

τασος δουσης
0

Ο Τάσος Δούσης, παρουσιαστής στο OPEN και δημοσιογράφος, μίλησε για τον τουρισμό όπως κανένας υπεύθυνος μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι παρόλο που η Ελλάδα αποτελεί εθνικό πλούτο,  πηγή του τουρισμού, πλέον οι διάσημοι δεν θέλουν πια να την επισκέπτονται λόγω του υπερβολικά υψηλού κόστους των προϊόντων και των συχνών παραβιάσεων στο πολυτελές σπίτι τους. 

Επίσης, ανέλυσε τους λόγους που ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό οικονομικά, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά στην χώρα.

Στην σεζόν 23, οι επιχειρηματίες ξενοδοχείων ευελπιστούν μετά τον Αύγουστο να έρθουν θετικές εξελίξεις. Μέχρι στιγμής, θεωρούν ότι οι λόγοι της κατάρρευσης του τουρισμού είναι κυρίως οικονομικοί. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η κλιματική αλλαγή, πχ. ακραία καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, στο νησί της Μυκόνου παρατηρείται μείωση κρατήσεων κατά 40% και αυτό συμβαίνει και στο νησί της Σαντορίνης.

Ο Τάσος Δούσης βγάζει στην φόρα 3 μεγάλες αλήθειες για την κατάρρευση του τουρισμού. 

Αρχικά, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρόκειται να καταρρεύσει από την εκμετάλλευση που βιώνουν οι τουρίστες (π.χ. στις τιμές).

Δημοσίευσε επιπλέον, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να αφυπνίσει τους πολίτες και την πολιτεία για τον τομέα του τουρισμού, λέγοντας ότι η βιομηχανία θα πρέπει να προστατευτεί και να μην υπάρχει εκμετάλλευση προς τους τουρίστες με κάθε τρόπο.

Τόνισε επίσης, ότι θα αναφέρει τα προβλήματα του τουρισμού. Η Μύκονος και η Σαντορίνη ῞βλέπουν῞ τεράστια μείωση στον τουρισμό. 

Μην πει κανείς όμως ότι αυτό που γίνεται είναι δίκαιο, διότι στα νησιά βρίσκονται σπουδαίοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι σεζόν. Πολύ εύκολα η αποφυγή των τουριστών από τα νησιά θα γίνει αποφυγή και από την Ελλάδα, αν δεν προστατευτεί ο τουρισμός. Δεν πρέπει να συνεχιστεί η εκμετάλλευση.

Όσοι διάσημοι λάτρευαν την Ελλάδα, πλέον την αποφεύγουν, γιατί βίωσαν κάποια εκμετάλλευση στον λογαριασμό ή εισέβαλαν στην πολυτελή κατοικία τους. Για παράδειγμα, η Gigi Hadid ανάρτησε στο Tweeter ότι δεν πρόκειται να ξανά έρθει στην Ελλάδα. 

Θα πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα και τον τουρισμό όσο πιο σύντομα γίνεται. Μην φτάσουμε στο σημείο να μας μισήσουν οι τουρίστες. 

Ο Τάσος Δούσης έγραψε μια νέα δημοσίευση, στην οποία καταγράφει όσα θα έκανε αν γινόταν υπουργός στον τουρισμό για μια μέρα.

Η δημοσίευση είναι εξής: 

Την επόμενη μέρα, επισήμανε ότι η κατάρρευση του τουρισμού θα οδηγήσει σε χειρότερες συνθήκες.

Ο Τάσος Δούσης γνωρίζει αρκετά στον τομέα του τουρισμού, λόγω των ταξιδιών που έχει κάνει. Ξενοδόχοι από την Μεσσηνία, ανακοίνωσαν ότι οι συνθήκες στον τομέα τους δεν είναι πολύ καλές, γεγονός που επιβεβαιώνει τον Τάσο Δούση. 

Με μια ανάρτηση στο Instagram, ο δημοσιογράφος ανάρτησε ότι ο τουρισμός πρόκειται να καταρρεύσει. 

Ειδικότερα, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε δύσκολο δρόμο, καθώς η Μύκονος και η Σαντορίνη βαδίζουν με αργούς ρυθμούς. 

Οι τουρίστες βιώνουν εκμετάλλευση στους λογαριασμούς, στα ταξί και σε μερικά καταστήματα της Αθήνας υπάρχουν μενού ειδικά για τουρίστες.. 

Ο δημοσιογράφος απευθύνεται στους πολίτες και την πολιτεία και αναφέρει ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας. Οι συμπεριφορές που μας έφεραν αυτά τα αποτελέσματα δεν πρέπει να συνεχιστούν. 

Η δημοσίευση του παρουσιαστή: 

Τέλος, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε τους λόγους που συμβαίνουν όλα αυτά. Για τις μεγάλες τιμές των ξενοδοχείων και των καταστημάτων.